Publicaties

In de dynamiek van de moderne maatschappij, met al zijn IT-mogelijkheden, past onze huidige manier van samenwerken niet meer. Het moet anders. De wereld om ons heen is ingewikkeld geworden, we snappen het soms niet meer, worden links en rechts voorbij gelopen en we reageren secundair. Het helpt niet langer meer om secundair gedrag als zorgvuldig te bestempelen. We kunnen spreken over een ingewikkelde wereld, een gecompliceerde wereld waarbij we toch aangesloten moeten blijven. We overzien het misschien niet allemaal in één keer, en dat is waarschijnlijk ook onmogelijk, maar is dat ook wel nodig? Zonder inzicht in de problemen en bijbehorende oplossingen en zonder te gaan fietsen komen we er niet, zullen we ons gaan beseffen na het lezen van de publicaties…

De Verduurzaming

De Verduurzaming is voor bestuurder en hoogleraar Jo van Engelen en IT’er Hans van Bommel een logisch vervolg op hun twee eerdere boeken. Maakten De Verbinding en De Verdieping duidelijk wat er mis is in de IT en hoe organisaties in onze huidige complexe omstandigheden aangestuurd moeten worden, De Verduurzaming laat zien dat informatie en de toegankelijkheid daarvan een steeds belangrijker rol spelen in de maatschappij.

Hans van Bommel, Jo van Engelen
Van Duuren Informatica | 1e druk, 2016
€ 19,95

De Verdieping

In De Verdieping vergelijken bestuurder Van Engelen en IT’er Van Bommel het maken van gedetailleerde plannen in het bedrijfsleven met biljarten en fietsen; alle informatie van de plannenmakers zit verborgen in één stoot, terwijl natuurwetten bepalen dat de exacte uitkomst van drie rollende en stotende ballen elke keer anders zal zijn.

Jo van Engelen, Hans van Bommel
Van Duuren Informatica | 1e druk, 2015
€ 19,95

De Verbinding

IT speelt een cruciale rol in de samenleving; bedrijven en overheden geven er jaarlijks miljarden aan uit. Maar ondanks de astronomische bedragen die in IT geïnvesteerd worden, zijn de resultaten vaak zorgwekkend – zo niet dramatisch. In recente jaren is Nederland regelmatig getuige geweest van mislukte IT-projecten.

Hans van Bommel, Jo van Engelen
Van Duuren Informatica | 1e druk, 2014
€ 19,95