Image

Leren fietsen

Voorkennis

Meerdere jaren actief betrokken bij ontwikkeling van IT samen met de Business of de wens om actief betrokken te zijn.

Doelgroep

Alle lagen van de organisatie die samen Business en IT samenbrengen.

Deelnemers

Workshop 10 – 40
Training 8 – 16

Duur

Workshop 4 uur
Training 4 dagen

Kosten per deelnemer

Workshop € 450,- excl. BTW inclusief maaltijd
Training € 3400,- excl. BTW inclusief lunch

Locatie

Wisselend maar centraal in Nederland

Deze workshop en training heeft als doel om deze nieuwe werkelijkheid van de Business en IT in kaart te brengen en op een praktische wijze aan te reiken aan de deelnemers. Waar nodig zal wetenschappelijke verantwoording worden afgelegd, maar de kern van de workshop is het begrijpelijk overbrengen en leren beheersen van de nieuwe concepten.

De basisliteratuur bestaat uit de beide boeken van Hans van Bommel en Jo van Engelen: De Verbinding en De Verdieping. Deze boeken getuigen in hun samenstelling reeds van de doelstelling van deze workshop en training: conceptueel en praktisch.

Inhoud

De wereld van onze bedrijfsvoering en bijbehorende IT is fors aan het veranderen. Sommigen herinneren zich nog de tijd van de grote mainframes met de database management systemen en de daarop uit te voeren ingewikkelde queries. Iedereen zal zich bekend voelen met de IT golf van de decennia daarna, de proces ondersteunende systemen. Als je het systeem leerde welke taken wanneer in processen verricht werden, dan kon het systeem de medewerkers daarbij ondersteunen. De hoogtijdagen van de enterprise resource systemen, wie is er niet mee groot geworden?

De recente ontwikkelingen en dan in het bijzonder de draadloze communicatie, de cloud oplossingen, de nieuwe mogelijkheden voor gebruikersinterfaces en de mobiele oplossingen, veranderen het beslissen over, werken met en ontwikkelen van IT. Grote projecten zijn onmogelijk geworden, technische ontwikkelingen gaan supersnel, ontwikkelingsmethoden falen onophoudelijk. Hoe moet de bestuurder naar IT kijken? Wat mag de gebruiker verwachten? Hoe speelt de IT’er het klaar om aan de gespannen verwachtingen te voldoen?

Module 1: Bestuurders en IT, maar ook Besturen van IT en samenwerkingsprincipes
Module 2: Het ontwerpen van nieuwe business logica en business modellen
Module 3: Het ontwerpen van een High Level Design, het BedrijfsIDee
Module 4: IT produceren met, Van Idee naar IT
Module 5: Introductie in wendbare technologie
Module 6: Introductie in wendbare infrastructuur vanuit bedrijfsperspectief
Module 7: De verandering naar een nieuwe balans inzetten

Resultaat

Een nieuwe werkelijkheid en bijbehorende werkwijze en concepten van de Business en IT zijn in kaart gebracht en op een praktische wijze aangereikt aan de deelnemers.

Contact

Voor meer informatie, reserveringen of een aanvraag voor een training in company, kunt u contact opnemen via training@sprong.com.